Βογιατζής – Τόλης: Πώς διαλύθηκε μία φιλία 50 χρόνων! Για πρώτη φορά το άγνωστο παρασκήνιο.

Βογιατζής – Τόλης: Πώς διαλύθηκε μία φιλία 50 χρόνων! Για πρώτη φορά το άγνωστο παρασκήνιο.

Ο Γιάννης Βογιατζής μίλησε για μια ακόμα φορά για το τέλος της φιλίας του, με τον καρδιακό του φίλο Τόλη Βοσκόπουλο.

Οι δύο άνδρες του ελληνικού τραγουδιού συνδέθηκαν με φιλία χρόνων και συνεργάστηκαν με μεγάλη επιτυχία τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Μάλιστα το 1971 ο Τόλης Βοσκόπουλος έγραψε το τραγούδι «Αδέλφια μου αλήτες πουλιά».

Το οποίο ερμήνευσε ο Γιάννης Βογιατζής και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

Και ξαφνικά όταν είχε τον μεγάλο του έρωτα με τη Ζωή Λάσκαρη οι δρόμοι τους χάθηκαν.

Μάλιστα παραδέχτηκε ότι με πρωτοβουλία του ίδιου όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να ξανασυναντηθούν αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Χαρακτηριστικά στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου είπε:

«Βρεθήκαμε τυχαία πολλά χρόνια μετά…όταν ήταν με την Γκερέκου.. βρεθήκαμε κάπου στου Ψυρρή και μου είπε ένα καλησπέρα πολύ τυπικα και μετά χάθηκε ξανά…ήθελα να μου εξηγήσει να καταλάβω που έφταιγα…να το παραδεχτώ»

Γ. Βογιατζής: «Δεν μιλάμε με τον Τόλη Βοσκόπουλο εδώ και χρόνια!» (video) |  Patras Events

Η συνέντευξη

Τέσσερα χρόνια πριν ο μεγάλος ερμηνευτής έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ooh la la», όπου και τότε είχε μεταξύ άλλων μιλήσει και για τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Χρακτηριστικά είχε πει στην εκπομπή της Σάσας Σταμάτη: «Με τον Τόλη Βοσκόπουλο δεν μιλάμε. Δεν έχουμε επαφές εδώ και χρόνια.

Ήμασταν πολύ καλοί φίλοι. Εντάξει, τώρα μην τα συζητάμε. Όχι, δεν χάνεται ο κόσμος. Δεν ξέρω ποιος από τους δυο μας φταίει, πάντως, ούτε εγώ φταίω ούτε εκείνος φταίει.

Τώρα πια είναι αργά για να τα βρούμε. Εγώ έχω αποξενωθεί, μένω εδώ στην Κερατέα.”

 

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι “…από αυτά που μου έχουν πει ο λόγος ήταν ότι το περιβάλλον του με αποξένωσε από εκείνον”.

Η τελευταία ατάκα φωτογράφιζε ουσιαστικά την σύζυγο του Άντζελα Γκερέκου καθώς ο Τόλης τις τελευταίες τρείς δεκαετίες της ζωής του, τις πέρασε μαζί της.

Ο τραγουδιστής σύμφωνα με πληροφορίες είναι πικραμένος από την στάση της Άντζελας που δεν έκανε κάποια κίνηση να τα βρούνε.

Η λάθος εκτίμηση

Όμως από την άλλη, είναι γνωστό ότι η Άντζελα Γκερέκου ουδέποτε επηρέασε τον Τόλη Βοσκόπουλο στην επαγγελματική του πορεία η στις κοινωνικές του διασυνδέσεις.

Τουναντίον όπως παραδείγματος χάρη τις εποχές που οι γιατροί συνιστούσαν να μην εμφανίζεται για την υγεία του, εκείνη έκανε πίσω.

Καθώς ο αγαπημένος της Τόλης, της εξηγούσε πως οι εμφανίσεις του, έστω και σε ελάχιστο αριθμό του έδιναν δύναμη και τον γέμιζαν ενέργεια.

Πάντα η Άντζελα έκανε πίσω στις επιθυμίες του Τόλη και στεκόταν διακριτικά στο πλάι του, έστω και αν ήξερε ότι κάποιες από αυτές δεν την έβρισκαν σύμφωνη.

Όπως και να έχει ο Γιάννης Βογιατζής είναι βαθιά πικραμένος που έχασε έναν φίλο. Και πολλές φορές όταν δεν ξέρουμε γιατί πραγματικά έχει χαθεί μια φιλιά.

Από την πίκρα και την στεναχώρια μας σκεφτόμαστε διάφορα σενάρια που μπορεί τελικά και να μην ισχύουν.

Η ουσία είναι ότι οι δύο φίλοι χάθηκαν από την πορεία της ζωής μετά από πενήντα χρόνια εντελώς ξαφνικά και χωρίς ουσιαστικά κάποιος από τους δύο να δώσει εξηγήσεις στον άλλον…

Όπως και να χει ο μεγάλος ερμηνευτής Γιάννης Βογιατζής ζει με τις αναμνήσεις του περήφανα και όμορφα στην ήσυχη Κερατέα που είναι το καταφύγιο του.

Όπως έχει πει χαρακτηριστικά “Αν δεν ζούσα εδώ ίσως να είχα πεθάνει. Μένω σε αυτή την καθαρή ατμόσφαιρα, δεν ξενυχτάω. εδώ και 49 χρόνια τα έκοψα όλα”…

 

Πηγή: Εφημερίδα SPIRTO