Γιατί το Instagram ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την Bella Hadid;

 Γιατί το Instagram ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την Bella Hadid;

 

Δημόσια συγγνώμη από την Bella Hadid ζήτησε η πλατφόρμα του Instagram καθώς αφαίρεσε μια φωτογραφία με το διαβατήριο του πατέρα της, που έδειχνε ως τόπο γέννησης την Παλαιστίνη.

«Το Instagram αφαίρεσε το στόρι μου που έλεγε μόνο "Ο μπαμπάς μου και ο τόπος γέννησής του, η Παλαιστίνη" με μια φωτογραφία από το αμερικανικό του διαβατήριο», έγραψε το 23χρονο μοντέλο σε Story της κατηγορώντας το Instagram για bullying.

Κατόπιν η Bella Hadid, η οποία έχει μισή καταγωγή από Παλαιστίνη και άλλα μισή από Ολλανδία πρόσθεσε: «Ποιο σημείο από το γεγονός πως είμαι περήφανη για τον τόπο γέννησης του πατέρα μου στην Παλαιστίνη είναι "bullying, παρενόχληση, ακατάλληλο ή σεξουαλικό γυμνό;". «Δεν μας επιτρέπεται να είμαστε Παλαιστίνιοι στο Instagram; Αυτό, για μένα, είναι bullying».

Η 23χρονη αναδημοσίευσε μια φωτογραφία του αμερικανικού διαβατηρίου του πατέρα της, Μοχάμεντ, σε ξεχωριστό Story, σχολιάζοντας: «Θα θέλατε να αλλάξω τον τόπο γέννησής του για εσάς;». Νιώθω περήφανη που είμαι Παλαιστίνια», είπε η Bella, πριν παροτρύνει τους 31.4 εκατομμύρια followers της να γράψουν  πού γεννήθηκαν ο πατέρας και η μητέρα τους!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

United States of America PASSPORT. Place of Birth. Palestine. 11. 6. 1948

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mohamedhadid. (@mohamedhadid) στις

 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση εκπρόσωπου του Facebook, μητρικής εταιρίας του Instagram, ο οποίος είπε:  «Για να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα της κοινότητάς μας, δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να δημοσιεύει προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς διαβατηρίων, στο Instagram. Στην προκειμένη περίπτωση ο αριθμός ήταν σβησμένος, οπότε το περιεχόμενο δεν θα έπρεπε να έχει αφαιρεθεί. Το επαναφέραμε και ζητούμε συγγνώμη για το λάθος».