Μάνος Βακούσης: «Ήταν ένα ψυχικό τραύμα, νύχτες ολόκληρες πεταγόμουν στο κρεβάτι μου»

Μάνος Βακούσης: «Ήταν ένα ψυχικό τραύμα, νύχτες ολόκληρες πεταγόμουν στο κρεβάτι μου»

Στην θεατρική παράσταση «Επισκέπτης» πρωταγωνιστεί για δεύτερη φορά ο Μάνος Βακούσης και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μεταξύ άλλων, δε, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην πλέον έντονη στιγμή που έζησε και φοβήθηκε πάρα πολύ μέχρι και σήμερα.

Υπήρξε κάποια στιγμή στη ζωή σου που φοβήθηκε πάρα πολύ;

Ναι. Η μητέρα μου είχε φλεβίτιδα, κι όταν ήμουν δεκαέξι χρονών, άνοιξε η φλέβα της και έτρεχε το αίμα της σαν καταρράκτης. Έτρεξα να τη βγάλω έξω και να βρω ταξί για να την πάω στο νοσοκομείο. Ο ταξιτζής έβλεπε το αίμα και δεν σταμάτησε. Στο επόμενο ταξί που είδα, δεν ξέρω που βρήκα τη δύναμη και έπεσα στις ρόδες για να τον σταματήσω. Κινδύνεψα να σκοτωθώ. Δεν με ένοιαζε. Είχα τυλίξει τη μάνα μου με ένα σεντόνι που ήταν κατακόκκινο από το αίμα, την πήγα στο «Ασκληπιείο» στη Βούλα και είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις της.

Της είχα φοβερή αδυναμία. Όλο αυτό για μένα ήταν ένα διπλό θαύμα. Από τη μία, γιατί επανέφεραν οι γιατροί τη μητέρα μου και, από την άλλη, επειδή εγώ πείσμωσα εκείνη τη στιγμή και δεν φοβήθηκα να σώσω τη μητέρα μου. Αυτό όμως ήταν ένα ψυχικό τραύμα. Νύχτες ολόκληρες πεταγόμουν στο κρεβάτι μου, γιατί έβγαλα στον ύπνο μου το αίμα να αναβλύζει και φώναζα: «Μαμά».

Πηγή εικόνας: NDP Photo