Μιχαήλ Βαρθακούρης: Λαμπερά εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του στο Παρίσι

Μιχαήλ Βαρθακούρης: Λαμπερά εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του στο Παρίσι

Το Παρίσι λούστηκε από το φως της Ελλάδας και ταξίδεψε στις Κυκλάδες μέσα από την έκθεση του Μιχαήλ Βαρθακούρη «Πλην Πυρός» που παρουσιάστηκε στην Πόλη του Φωτός! Η έκθεση, που την αγκάλιασε η Ελληνική Πρεσβεία στη Γαλλία, ήταν μια πρωτοβουλία του Έλληνα πρόξενου στη γαλλική πρωτεύουσα Γιώργου Κοντού και διοργανώθηκε από την COMMUNAUTÉ HELLÉNIQUE DE PARIS ET DES ENVIRONS και την πρόεδρο της Σέτα Θεοδωρίδου.

Ο Μιχαήλ Βαρθακούρης παρουσίασε την φωτογραφική δουλειά του με τίτλο «Πλην Πυρός», που είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα. Με την ματιά του και τον φωτογραφικό του φακό και με πρωταγωνιστές τη γυναίκα και τη θάλασσα ο Μιχαήλ Βαρθακούρης, αποτυπώνει, με ποιητικό τρόπο, στα έργα του, την αέναη κίνηση της θάλασσας και τη δυναμική παρουσία της γυναίκας.

Την έκθεση στο Παρίσι εκτός από την συμμετοχή της Ελληνικής πρεσβείας της Γαλλίας, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της UNESCO, της επιχειρηματικής αλλά και της επιστημονικής κοινότητας καθώς και άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης.

Στο πλευρό του βρίσκονταν κι η μητέρα του Σοφία Αλιμπέρτη, που δεν έκρυψε τη συγκίνησή της όταν εκείνος πήρε το μικρόφωνο και έκανε μια ενδελεχή ξενάγηση στα έργα του.

Δίπλα στον καλλιτέχνη και η AEGEAN που ταξίδεψε τόσο τον ίδιο όσο και τα έργα του στη γαλλική πρωτεύουσα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στηρίζει τον Πολιτισμό και είναι πάντα κοντά στον ελληνισμό του εξωτερικού.