Θέμις Μπαζάκα: «Πεθαίνοντας άφησε χρήματα στη μητέρα μου και της είπε να μου πάρει το πρώτο μου μπλουτζίν»

Θέμις Μπαζάκα: «Πεθαίνοντας άφησε χρήματα στη μητέρα μου και της είπε να μου πάρει το πρώτο μου μπλουτζίν»

Η Θέμις Μπαζάκα παραχώρησε συνέντευξη στην Lifo και στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Διακοσάββα με αφορμή τη συμμετοχή της στις τηλεοπτικές σειρές «Η Μάγισσα» και «Milky Way» και τη θεατρική της επιστροφή με το «The Humans». Η επιτυχημένη ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για το συντηρητικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε και για μία από τις τελευταίες επιθυμίες που είχε η γιαγιά της πριν φύγει από τη ζωή.

Υποδύεσαι τη γιαγιά της Μαρίας, της κεντρικής ηρωίδας. Ενώ θα περιμέναμε μια γιαγιά της επαρχίας να είναι κάπως στερεοτυπική, εσύ είσαι κάτι εντελώς άλλο.
Όλοι οι ήρωες του Βασίλη ξεκινούν από την αγάπη. Η σειρά πραγματεύεται σκληρά θέματα με πολλή αγάπη. Η γιαγιά που υποδύομαι παίρνει μια θέση πολύ ελεύθερη απέναντι στο εγγόνι της που έχει ένα πρόβλημα. Εμένα με μεγάλωσε μια τέτοια γιαγιά. Ήταν αμόρφωτη, θρήσκα, όμως ήταν και πολύ ελεύθερο πνεύμα σε ουσιαστικά πράγματα. Πέθανε πολύ νέα. Εγώ, τότε, στα ’70s, ήθελα να πάρω ένα μπλουτζίν, όλοι στο σχολείο φόραγαν. Οι γονείς μου ήταν πολύ συντηρητικοί, «όχι, δεν θα πάρεις τζιν, δεν θα ξυρίσεις τις γάμπες σου, τις μασχάλες σου, δεν θα κάνεις το ένα, το άλλο». Πνιγόμουν. Η γιαγιά μου, πεθαίνοντας, άφησε χρήματα στη μητέρα μου και της είπε «με αυτά θα πάρει η Θέμις μπλουτζίν. Και μην τολμήσεις, επειδή πεθαίνω, να μην της το πάρεις, γιατί θα σε στοιχειώσω». Κι έτσι πήρα το πρώτο μου μπλουτζίν.

Κάπως έτσι είναι κι αυτή η γιαγιά στο «Milky Way».

Έχει και μεταφυσικές ανησυχίες.
Πιστεύω ότι η μεγάλη της αγάπη και η καλοσύνη τής δίνουν μικρές ενοράσεις.