Ελισάβετ Σπανού: «Θα σε σκοτώσω, είσαι σκουπίδι, είσαι καρ… μου έγραφαν»

Ελισάβετ Σπανού: «Θα σε σκοτώσω, είσαι σκουπίδι, είσαι καρ… μου έγραφαν»

Με αφορμή την υποψηφιότητα σαν σύμβουλος στον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με τον συνδυασμό του Γρηγόρη Λέων, η Ελισάβετ Σπανού παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και την δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη. Μέσα σε όλα, η γοητευτική ερμηνεύτρια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποτραβήχτηκε ελαφρώς από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γιατί παράτησες το τραγούδι;

Γιατί στμάτησε να μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί το κύκλωμα. Ο τρόπος που λειτουργούσε το σύστημα, τα νυχτερινά μαγαζιά με τα πρώτα και τα δεύτερα ονόματα. Για να μπορέσεις να έχεις αξιώσεις πιο σημαντικές σε ένα πρόγραμμα, θα πρέπει η δισκογραφία σου να είναι γύρω από το «λαϊκό» ρεπερτόριο ή θα πρέπει να είσαι με αυτό που είναι πιο πολύ της μόδας την εκάστοτε εποχή. Είναι ελάχιστα τα παραδείγματα που έχουν επιβιώσει από αυτό τον κανόνα. Και είναι συνήθως τραγουδοποιοί, όχι απλοί τραγουδιστές.

Έληξαν τα συμβόλαια μου, είχε αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της δισκογραφίας κι έπρεπε να πάρω την απόφαση μου: ή να συνεχίσω έτσι όπως είναι τα πράγματα, ακολουθώντας τη λογική του σουξέ, ανεξαρτήτως του εάν πρόκειται για ένα τραγούδι που μου αρέσει και με εκφράζει, ή να αποχωρήσω, γιατί το παιχνίδι παίζεται με τρόπους που προφανώς δεν μπορώ να ακολουθήσω.

Είχες κάποιο ακραίο περιστατικό από θαυμαστή, όσο ήσουν τραγουδίστρια;

Είχα ανθρώπους εμμονικούς να με παρακολουθούν, να μου στέλνουν μηνύματα παρανοϊκά. Τη μία να μου γράφουν «σε θαυμάζω, σε λατρεύω, σε αγαπώ» και μετά «είσαι καρι@λ@, θα σε σκοτώσω είσαι σκουπίδι» στα social media.

Τελικά, όμως, δεν το παράτησες τελείως το τραγούδι. Κάτι ετοιμάζεις…

Γίναμε παρέα με τον Χρήστο Ζαν Μπατίστ (που παίζει στη σειρά «Ο Γιατρός» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη), έχουμε φτιάξει ένα σχήμα και θα παίζουμε κάθε Παρασκευή στην Άνω Γλυφάδα, στο Jack’s Lounge.