Μιχάλης Οικονόμου: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έκανα οικογένεια»

Μιχάλης Οικονόμου: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έκανα οικογένεια»

Ο Μιχάλης Οικονόμου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και την δημοσιογράφο Έφη Θεοδωρίδου. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την προσωπική του ζωή και την απόφαση να κάνει την δική του οικογένεια.

Οι σχέσεις γονιού – παιδιού έχουν ειπωθεί με πολλούς τρόπους στην τηλεόραση και το θέατρο.

Ναι. Η αγάπη με τους γονείς συνήθως είναι τόσο δυνατή που καμιά φορά αποτελεί πρίσμα για όλα τα συναισθήματα. Και κάθε ηλικία του παιδιού ή του γονιού ζυμώνει αυτήν τη σχέση. Πόσο μάλλον όταν κάποια στιγμή φύγει ο γονιός από τη ζωή και δεν έχουμε προλάβει να του πούμε κάποια πράγματα που θέλαμε ή δεν τα είχαμε συνειδητοποιήσει όσο ήταν ζωντανός. Για όλα αυτά μιλάει η παράσταση Da με έναν πολύ τρυφερό και αστείο τρόπο, αλλά και για την αναζήτηση της ταυτότητας του καθενός.

Σε προσωπικό επίπεδο, έχετε καταφέρει να πραγματοποιήσετε τις δικές σας προσδοκίες, επιθυμίες ή όνειρα στο μεγαλύτερο βαθμό;

Ναι, η αλήθεια είναι ότι επέλεξα με έναν τρόπο το δρόμο του ονείρου όταν αποφάσισα συνειδητά να σπουδάσω υποκριτική, γιατί ήταν κάτι που ούτως ή άλλως ενδόμυχα το ήθελα και το έλεγα από μικρός, με την αθωότητα του παιδιού. Και τελικά, επέλεξα έναν δρόμο μέσα στον οποίο νιώθω και ευλογημένος που έχω δουλειά, η οποία έχει και μια επιτυχία και κάθε χρόνο μου δίνει ρόλους που αγαπώ και με εξελίσσουν. Οπότε, αυτό το κομμάτι έχει καλυφθεί και είναι μια προσδοκία που έχει επαληθευτεί με τον καλύτερο τρόπο.

Πάντα βέβαια υπάρχει ο αγώνας για το καλύτερο, για τη διάρκεια σε αυτό το επάγγελμα, που επίσης είναι ένας μεγάλος παράγοντας. Από την άλλη, το ότι έκανα οικογένεια ήταν μια προσδοκία που δεν πίστευα ποτέ ότι θα κατάφερνα να πραγματοποιήσω, όμως και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Είχα προσδοκίες να πηγαίνω κάθε χρόνο ένα ταξίδι στο εξωτερικό, κάτι που δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Μου έχει λείψει αυτό αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, αυτή είναι άλλωστε η ομορφιά της ζωής.