Γιάννης Πλούταρχος: «Υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα να τα παρατήσω»

Γιάννης Πλούταρχος: «Υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα να τα παρατήσω»

Συνέντευξη στο Down Town Κύπρου και τον Γιάννη Χατζηγεωργίου έδωσε ο Γιάννης Πλούταρχος. Ο γνωστός τραγουδιστής αποκάλυψε πως υπήρξαν στιγμές στην καριέρα του που σκέφτηκε να τα παρατήσει.

Μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια δισκογραφίας, θέλησες ποτέ να τα παρατήσεις, απογοητεύτηκες ποτέ τόσο πολύ στη ζωή σου, αλλά εμείς δεν το πήραμε ποτέ χαμπάρι;

Ναι, υπήρξαν αυτές οι στιγμές, ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια. Παρότι εγώ αγαπάω τη νύχτα, κάποια στιγμή κουράζεσαι. Η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το μυαλό αυτό, αλλά ένας από μηχανής θεός σε επαναφέρει και σου δίνει πάντα, τελικά, έναν άλλον τρόπο να βλέπεις τα πράγματα.

Έχω προσέξει, επίσης πως, τις λίγες φορές, που μπορεί κάποιοι να ασχολήθηκαν με σένα με κακεντρέχεια και διάθεση σκληρής κριτικής, αυτό δεν σε επηρέασε στο παραμικρό ώστε να σε δούμε ποτέ εκνευρισμένο ή θυμωμένο…

Είναι στάση ζωής αυτό. Μπορεί να πει κάποιος το οτιδήποτε για μένα, εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω ποτέ και να μπω σε διάλογο, με την έννοια ότι στη ζωή υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το να κρίνει ο ένας τον άλλον. Θέλω να προχωράω τη ζωή μου και όλα αυτά να τα αφήνω πίσω. Αν και στενοχωριέμαι, δεν σου κρύβω… Δεν μ’ αρέσει η αντιπαράθεση, γιατί νιώθω ότι «μαυρίζω» εγώ ο ίδιος, ότι βαλτώνω. Δεν θέλω να βλέπω τον εαυτό μου έτσι, γιατί δεν είμαι έτσι.

Είσαι, γενικά, αισιόδοξος στη ζωή σου ή έχεις και τις πολύ μελαγχολικές σου στιγμές;

Όλα τα ‘χω. Αυτό, ωστόσο, που με χαρακτηρίζει είναι ο ρεαλισμός. Από τη μία, είμαι ρομαντικός με τους ανθρώπους, δεν έχω καχυποψία για κανέναν, ανοίγομαι διάπλατα, αλλά θα σε «μετρήσω» μετά. Κι αν κάτι είναι άσχημο, θα το βγάλω οριστικά από το «κάδρο» μου.