Κατερίνα Διδασκάλου: «Μου άρεσε που αποσύρθηκα στο μοναστήρι αλλά η καλογερική είναι δύσκολη»

 Κατερίνα Διδασκάλου: «Μου άρεσε που αποσύρθηκα στο μοναστήρι αλλά η καλογερική είναι δύσκολη»

 

Η Κατερίνα Διδασκάλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και αποκάλυψε τα πάντα για το ρόλο της στη νέα σειρά «Μαύρο Ρόδο».

Η Κατερίνα Διδασκάλου για τις ανάγκες του ρόλου επισκέφθηκε μαζί με την πρωταγωνίστρια, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, ένα μοναστήρι στο Ρέθυμνο. «Πέρασα υπέροχα. Η Ηγουμένη Θέκλα είναι ένας φωτισμένος άνθρωπος. ‘Ολες τις κοπέλες που μπήκαν νωρίς στο μοναστήρι, τις έβαλε να τελειώσουν το σχολείο, να πάνε στο πανεπιστήμιο… Έχω πάρει πολλά στοιχεία της», εξήγησε. 

Στην ερώτηση αν θα μπορούσε να αποσυρθεί πλήρως σε ένα μοναστήρι, απάντησε χαρακτηριστικά: «Η καλογερική είναι δύσκολη… Δεν θα μπορούσα να το κάνω για πάντα. Ωστόσο, μου άρεσε που αποσύρθηκα για λίγο». Επιπλέον πρόσθεσε: «Προσεύχομαι στην ανώτερη δύναμη που μας διέπει, γιατί πιστεύω πως η προσευχή είναι παρηγοριά, είναι δύναμη». 

Σχετικά με τον ρόλο της τόνισε επίσης πως αυτό που την κέντρισε ήταν το γεγονός πως είναι ένας χαρακτήρας φωτισμένος, «χωρίς παρωπίδες, που μπαίνει στο μοναστήρι χορτασμένη από τη ζωή», όπως είπε η γνωστή ηθοποιός.