Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ δίνει μία πρωτοχρονιάτικη παράσταση στο εικονικό περιβάλλον της Notre-Dame

Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ δίνει μία πρωτοχρονιάτικη παράσταση στο εικονικό περιβάλλον της Notre-Dame

Σε συνεργασία με την πόλη των Παρισίων και την υποστήριξη της UNESCO, ο πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής Ζαν Μισέλ Ζαρ μας υποδέχεται για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο εικονικό περιβάλλον της Notre-Dame.

Ο Jean-Michel Jarre και η γαλλική startup εικονικής πραγματικότητας VRrOOm μας οδηγούν στο νέο έτος με μία live stream συναυλία-θέαμα στο εικονικό περιβάλλον του ορόσημου της Notre-Dame στο Παρίσι. Ο μοναδικός κόσμος που δημιουργεί ο Ζαρ σε VR θα είναι και η επίσημη αναμετάδοση για την αλλαγή του χρόνου της πόλης των Παρισίων.

Η μοναδική συναυλία διάρκειας 45 λεπτών φέρει τον τίτλο “Καλωσήρθατε στην Άλλη Πλευρά” και είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 31/12. Απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό, προσφέροντας τη δυνατότητα δωρεάν, ανοιχτής σε όλους, παρακολούθησης. Πρόκειται για έναν πρωτοχρονιάτικο εορτασμό στο φουτουριστικό και μεγαλεπήβολο στυλ που ο 72χρονος καλλιτέχνης μας έχει συνηθίσει. Σκοπός του είναι να σταλεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το 2021 από την πόλη του φωτός, μία από τις πρωτεύουσες της τέχνης και του πολιτισμού. Η Notre-Dame κατέχει μία ιδιαίτερη θέση στη συλλογική φαντασία, ως ένα σύμβολο δύναμης και ενότητας, ένας φάρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εικονική συναυλία του Ζαρ μας καλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως του πού βρισκόμαστε, ενώνοντας μας με τους ανθρώπους που είναι ή γεωγραφικά αποκλεισμένοι. Η live stream εμπειρία θα είναι μία δημιουργία που θα ενώνει διάφορα μέσα με τεχνολογία αιχμής. Μας καλωσορίζει άλλωστε στην άλλη πλευρά της πραγματικότητας, ενώ περνάμε σε μία νεά χρονιά μέσα από ένα παγκόσμιο πάρτυ.

 

Το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε τη δική σας «διάσταση»:

– Ολική εμβύθιση στην κοινωνική πλατφόρμα VR, VRchat, προσβάσιμη είτε μέσω υπολογιστή είτε με τον ειδικό εξοπλισμό VR
– Live-streaming στα κοινωνικά δίκτυα του Ζαρ μέσω οποιασήποτε συσκευής της επιλογής σας
– Ζωντανό broadcast στο γαλλικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter
– Live τηλεοπτική μετάδοση από το γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι BFM Paris