Η Δήμητρα Γαλάνη σε «Ώρες Κοινής Ησυχίας»

Η Δήμητρα Γαλάνη σε «Ώρες Κοινής Ησυχίας»

Το ιδιαίτερο τραγούδι της ερμηνεύτριας σε μουσική δική της και στίχους της Στεφανίας Χαρσούλα.

Η Δήμητρα Γαλάνη συναντήθηκε με την εξαιρετική σκηνοθέτρια Κατερίνα Ευαγγελάκου για πρώτη φορά, το 2001. Τις σύστησε ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, ο οποίος κι έγραψε τους στίχους στα τραγούδια της ταινίας της Ευαγγελάκου «ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ». Από τη πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε μια ουσιαστική «συγγένεια» ανάμεσα στις δύο γυναίκες, στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα και γενικότερα στην αισθητική τους. Η Γαλάνη ως συνθέτης αφέθηκε απόλυτα στις οδηγίες της σκηνοθέτριας, και ξεκίνησε αυτόν το καινούργιο δρόμο στη μουσική που ονειρευόταν από μικρό παιδί. Να γράφει δηλαδή μουσικές για ταινίες.
Στην επόμενη ταινία της, «ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ» (2006) η Ευαγγελάκου θεώρησε αυτονόητο ότι θα συνεργαστεί μαζί της ξανά. Από αυτή την ταινία προέρχεται και το ομότιτλο τραγούδι «ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ» το οποίο δεν είχε εκδοθεί μέχρι τώρα. Τους στίχους έχει γράψει μια νέα στιχουργός η Στεφανία Χαρσούλα αποτυπώνοντας με εξαιρετικό τρόπο το αίσθημα και το νόημα της ταινίας. Σηματοδοτεί μια σειρά εκδόσεων που θα ακολουθήσει και που σταδιακά θα συγκεντρώσει την δουλειά που έχει κάνει η Δήμητρα Γαλάνη μέχρι σήμερα στο στον Κινηματογράφο, το Θέατρο και την Τηλεόραση.
Όπως αναφέρει η ίδια Γαλάνη: «Πραγματικά, κάθε μουσική κρύβει μια ιστορία από πίσω: μιλάει για το πώς ήσουν όταν την έγραφες, πώς ένιωθες και τί ζούσες, τί σε επηρέαζε και τί σε ενθουσίαζε… Τα τραγούδια μας είναι τελικά τα ίχνη που αφήνουμε από το πέρασμα μας από τη ζωή και είναι ευλογία πραγματικά να μπορείς αυτή τη ζωή να την μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.»

*Το τραγούδι είχε συμπεριληφθεί το 2006 στη συλλογή Ο Δημιουργός Σε Πρώτο Πλάνο, το 7ο συλλεκτικό CD Της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

https://www.youtube.com/watch?v=GkY2T6nUobM&feature=emb_logo&ab_channel=DimitraGalani