Ξεκίνησε πόλεμος στα media

Ξεκίνησε πόλεμος στα media

Το χθεσινο tweet του Γιάννη Κουρτάκη εκδότη των “Παραπολιτικών” έκανε λόγο για χρήματα από δάνειο που ελέγχεται και χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση Κυριακάτικης εφημερίδας. Συγκεκριμένα ο εκδότης έγραψε: “Χρήματα που προέρχονται απο δάνειο που ελέγχεται από τις αρχές, χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση Κυριακάτικης εφημερίδας. Μιλάμε για καραμπινάτη απάτη. Προσεχώς λεπτομέρειες με κινήσεις λογαριασμών και αλλά ενδιαφέροντα”.

Στη συνέχεια το Twitter πήρε “φωτιά” με διάφορους λογαριασμούς να υποστηρίζουν οτι δάνεια Ι.Καλογριτσα απο την Τράπεζα Αττικής χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας “Documento”. Ειδικότερα στον λογαριασμό “Georgy Zhukov” διαβάζουμε οτι “Η Τρ. Αττικης σε 2 εσωτερικούς ελέγχους που εκανε, τον προειδοποίησε (ενν. Καλογριτσα) εγγραφως οτι “αντι να ξοδεύει χρηματα σε αμφίβολης νομιμότητας μιντιακα εγχειρήματα, δεον θα ηταν να πληρωνει καμια δοση””. Επιπλέον ο ίδιος λογαριασμός ενημερώνει οτι εναν χρόνο μετα την έκδοση της εφημερίδας “Documento” στην οποία – αρχικά, εκδότες εμφανίζονταν, Καλογριτσας και διευθυντής ο Κ. Βαξεβάνης, 21 βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής προκειμένου να μάθουν ποια ειναι η εταιρία που ίδρυσε την εφημεριδα και αν τα κεφαλαία ήταν νόμιμα. Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται οτι τον Μάρτιο του 2017 ο Καλογρίτσας αποχωρεί απο το εκδοτικό σχήμα της “Documento” και οτι ο Κωστας Βαξεβάνης συστήνει μια ΙΚΕ με μετοχικό κεφάλαιο 20.000 ευρώ αναλαμβάνοντας μόνος του πλεον την έκδοση του φύλλου.

Μάλιστα η αποχώρηση Καλογρίτσα από την εφημερίδα αποδίδεται – σύμφωνα πάντα με τους ίδιους λογαριασμούς στο Twitter στην προειδοποίηση της Τράπεζας Αττικης ότι θα ξεκινήσει ελέγχους.

Τι είχε προηγηθεί αυτών των αποκαλύψεων; Η ανάρτηση – επίσης, στο Twitter του Κώστα Βαξεβάνη που έλεγε ότι: “Το #Documento θα καταθέσει στην Εισαγγελία τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι επιχειρήσεις Κουρτάκη χρηματοδοτήθηκαν με δάνεια με εγγύηση offshore του πρωταγωνιστή του Νoor 1. Η τράπεζα εσβησε μάλιστα τα στοιχεία από τα έγγραφα όταν πήγαν στη Βουλή”.

Στην ίδια ανάρτηση ο εκδότης του “Documento” επισυνάπτει δημοσίευμα της εφημερίδας του περασμένου Μαΐου με τίτλο, “Η offshore που άνοιξε δίαυλο για τα media” και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: “Εκπρόσωπος σε offshore εταιρεία, ένας λογαριασμός της οποίας ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων μπήκε ως εγγύηση προκειμένου ο Γιάννης Κουρτάκης να λάβει δάνειο 800.000 ευρώ το 2014 από την Εθνική Τράπεζα για την αγορά του Ρ/Σ Παραπολιτικά, ήταν ο Νίκος Συντυχάκης, δεξί χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη και κατηγορούμενος για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1».