Ο λόγος που η makeup free selfie της κατάφερε να γίνει viral

Ο λόγος που η makeup free selfie της κατάφερε να γίνει viral

Υπολογίζεται ότι περίπου το 1-3% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού πάσχει από ατοπική δερματίτιδα, αλλιώς γνωστή και ως έκζεμα.

 

Ανάλογα με τη σοβαρότητά της, η καθημερινότητα με ατοπική δερματίτιδα μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολη, λόγω του έντονου κνησμού, της αίσθησης τραβήγματος και της αναγκαιότητας χρήσης ειδικών προϊόντων για την περιποίησης της επιδερμίδας. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει ίαση για τη συγκεκριμένη δερματική πάθηση, μόνο κρέμες που ανακουφίζουν το δέρμα για μικρό χρονικό διάστημα.

Η Elle Fanning αποφάσισε να αγκαλιάσει το έκζεμά της ανεβάζοντας μία makeup free selfie. "Έκζεμα που μοιάζει με σκιά ματιών", γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας που συγκέντρωσε πάνω από 700.000 likes. Καθώς το έκζεμα στα βλέφαρά της είναι ασυνήθιστα συμμετρικό μοιάζει με ένα τέλεια blended eye look, σαν και τα terracotta eyes, που θεωρούνται μία από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για φέτος. Η Fanning ποζάρει σε μια σειρά από φωτογραφίες, φορώντας ένα απλό λευκό tank top και έχοντας τα μαλλιά της πιασμένα σε ένα επιμελώς ατημέλητο half up half down, δείχνοντας περήφανα το έκζεμα στα μάτια της και καλώντας τους ακόλουθούς της να αγκαλιάσουν τις ιδιαιτερότητες του δέρματός τους.

Δες περισσότερα στο harpersbazaar.gr